Gratis advies van een architect voor al uw vragen

Nieuwbouwwoning ontwerpen

Ben jij van plan om een nieuwbouwwoning te ontwerpen en wil je ervoor zorgen dat het huis perfect aansluit op jouw behoeften en natuurlijk je woonwensen? Dan is het zeker aan te raden om aan architect in te schakelen. Een architect kan jou op professionele wijze zeer goed helpen. De kans dat je een nieuwbouwwoning krijgt die aan al je eisen voldoet wordt dan al meteen een stuk groter. Een goede architect zal luisteren naar jouw woonwensen en zal ervoor zorgen dat dit uitgewerkt wordt in een tekening. Is het ontwerp goed? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Onderstaand gaan we jou in ieder geval meer informatie over dat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een nieuwbouwwoning en wat de kosten hiervan zijn.

Wat zijn de kosten?

Op het moment dat je een nieuwbouwwoning wilt laten bouwen, dan komen hier natuurlijk een hoop kosten bij kijken. Een ding is in ieder geval een feit en dat is dat de kosten van het ontwerp afhangen van de architect die je inschakelt. Dit heeft ook weer te maken met je specifieke wensen, iedere situatie is natuurlijk anders. Onderstaand hebben we de kosten van verschillende soorten ontwerpen in ieder geval voor je verwerkt in een tabel:

Type ontwerp

Gemiddelde kosten inclusief BTW

Toelichting

Het definitieve ontwerp van de nieuwbouwwoning, inclusief de directievoering en de aannemersselectie

€18.500

De architect zorgt ervoor dat je het definitieve ontwerp krijgt, verder ondersteunt hij ook bij de aannemersselectie en zal hij begeleiding bieden tijdens het bouwen

Voorlopig ontwerp en het definitieve ontwerp van de nieuwbouwwoning

€8.700

In dit geval zorgt de architect ervoor dat de voorlopige tekeningen en de definitieve bouwtekening gemaakt worden

Het ontwerp van een nieuwbouw eengezinswoning

€7000

De architect maakt de bouwtekening voor de woning

Verschillende voorbeelden

Als het goed is heb je na het lezen van bovenstaande voorbeelden een beter beeld gekregen van de kosten. Om jou een nog beter beeld te kunnen geven van de kosten die je maakt op het moment dat je een architect inschakelt hebben we een aantal voorbeelden geformuleerd:

De zeer uitgebreide keuze

Wanneer je kiest voor de meest uitgebreide keuze, dan kies je er niet alleen voor om de architect in te schakelen voor het tekenwerk. Je kiest er namelijk ook voor om de architect in te schakelen voor bouwbegeleiding. In de eerste plaats maakt de architect dus het definitieve ontwerp dat is gemaakt op basis van al jouw wensen. Mocht dit inderdaad voldoen, dan is het tijd om aan de slag te gaan. Zoals gezegd zal de architect ook hierbij helpen, maar wat houdt dit nou eigenlijk precies in. Dit begint met het aanstellen van de juiste aannemers, dit is een taak die de architect op zich zal nemen. Vervolgens zal hij begeleiden en zal hij ervoor zorgen dat de bouw soepel zal verlopen. Dit zal er weer voor zorgen dat jij uiteindelijk geld bespaard. Het is natuurlijk de bedoeling dat er niet te veel overbodig materiaal wordt gebouwd en dat men de klus afrond in het afgesproken tijdsbestek. Mocht jij een architect in willen schakelen voor het totale plaatje, dan ben je gemiddeld gezien zo’n €18.500 kwijt.

De middenweg

Wanneer we het hebben over de middenweg, dan schakel je een architect in voor een huis dat wat meer extra’s heeft dan de goedkoopste keuze waar we zo nog meer over gaan vertellen. In dit geval brengt de architect jouw wensen goed in kaart en zal er een voorlopig en uiteindelijk een definitief ontwerp gemaakt worden. Dit definitieve ontwerp wordt pas gemaakt op het moment dat al jouw wensen definitief in kaart zijn gebracht. Wil jij hier een architect voor inschakelen? Dan kom je ongeveer uit op een kostenpost van zo’n €8700. Tenminste, wanneer je een gemiddelde gezinswoning hebt.

De goedkoopste manier

Wil jij zo min mogelijk geld kwijt zijn aan een architect, dan is de goedkoopste manier de beste keuze voor jou. Wanneer je hiervoor kiest, dan laat je de architect alleen de tekeningen van je huis maken. Je geeft je woonwensen door, vervolgens bespreek je dit met de architect en hij zal dit vervolgens op papier zetten. Gaat het om een nieuwbouw eengezinswoning? Dan zal je ongeveer €7000 moeten betalen aan de architect

Geld besparen op een architect

Bovenstaand hebben we je een uitleg gegeven van welke opties er zijn op het moment dat je een architect in wilt schakelen. Mocht jij dit willen doen, maar vind je bovenstaande voorbeelden te duur? Dan zijn er gelukkig nog wat mogelijkheden waardoor je geld kunt besparen. Kies er bijvoorbeeld voor om een architect in te schakelen die zich bij jou in de buurt bevindt. Hiermee voorkom je dat je een hoog bedrag moet betalen aan voorrijkosten. Een andere manier om geld te besparen is door verschillende offertes op te vragen. Je ziet hierdoor precies wat verschillende partijen vragen en de kans is hierdoor klein dat je te veel betaald. Wij raden het echter wel aan om altijd voor kwaliteit te kiezen en om je niet te veel te laten leiden door de prijs. Wanneer je kiest voor een goede aanbieder, dan maak je een weloverwogen keuze voor de lange termijn.

Dak laten repareren of vervangen