Gratis advies van een architect voor al uw vragen

Kosten architect per uur

Het inschakelen van een architect doet men om ervoor te zorgen dat een woning zo goed mogelijk verbouwd wordt. Ook kan je een architect inschakelen wanneer je een volledig nieuw huis wilt laten bouwen. Mocht jij hier binnenkort ook mee aan de slag willen gaan, dan raden we het je zeker aan om een professional in te schakelen. Denk jij hierover na en wil je eerst weten wat de kosten zijn? Dan gaat deze pagina jou zeker verder helpen. Onderstaand gaan we jou namelijk precies vertellen wat de kosten per uur zijn wanneer je ervoor kiest om aan architect aan het werk te zetten. Echter hoeft dit niet per se op uurbasis te zijn, er zijn ook andere manieren. Hier vertellen we je onderstaand ook meer over.

gaan we jou vertellen wat de kosten zijn op het moment dat je een architect inschakelt.

Op basis waarvan wordt de prijs bepaald?

De prijs die een architect per uur vraagt hangt af van verschillende factoren. De ene architect is nou eenmaal duurder dan de ander, maar waarom is dit het geval? Laten we beginnen met de ervaring van de architect, dit is namelijk een zeer belangrijke factor bij het bepalen van de prijs. Een onervaren architect is namelijk aanzienlijk goedkoper dan een ervaren architect. Verder hangt de prijs ook af van het type opdracht dat je geeft en de hoeveelheid begeleiding die er nodig is.

Het uurloon van de architect

Wanneer we kijken naar de totale prijs van een project, dan kunnen we concluderen dat het uurloon van de architect een zeer belangrijk onderdeel is bij het bepalen van de prijs. Het ene bureau is nou eenmaal duurder dan de ander en bovenstaand heb je al kunnen lezen dat dit ook te maken heeft met de ervaring van de architect. Kies je er bijvoorbeeld voor om een ervaren architect in te schakelen dan ben je al snel zo’n 90 euro per uur kwijt. Kies je voor een onervaren aanbieder? Dan is het goed om te weten dat de prijs rond de 50 euro per uur is. Een vaste prijs per uur wordt in de meeste gevallen gerekend bij een kleiner project. Gaat het om een groter project, dan kiest men er in de meeste gevallen voor om een prijs per vierkante meter te rekenen. Onderstaand vertellen we je hoe dit in zijn werking gaat.

Prijsbepaling op basis van vierkante meters

Zojuist vertelden we je al dat een architect bij grotere projecten de prijs meestal bepaalt op basis van vierkante meters. Het fijne hieraan is dat dit voor meer duidelijkheid zorgt. Je weet beter waar je aan toe bent op het moment dat je dit met de architect afspreekt. Tenminste, wanneer je van te voren duidelijke afspraken maakt. Op het moment dat de architect wat afwijkt van het plan, dan zorgt dit er namelijk voor dat de prijs in een keer flink omhoog gaat. Juist daarom is het maken van duidelijke afspraken zeer belangrijk. Ook raden we het aan om voor een architect te kiezen die is aangesloten bij een branchevereniging.

Wil jij geld besparen op een architect? Dan zou je voor een aanbieder met minder ervaring kunnen kiezen. Ook zou je verschillende offertes kunnen opvragen en deze goed met elkaar vergelijken.

Dak laten repareren of vervangen