Gratis advies van een architect voor al uw vragen

Binnenhuisarchitect

Op deze pagina geven we jou informatie over wat een binnenhuisarchitect doet, waarom men deze inschakelt en wat de kosten zijn. Het gebeurt zo nu en dan dat mensen een binnenhuisarchitect verwarren met een architect. Waar een architect zich richt op het ontwerpen van verschillende soorten gebouwen, richt een binnenhuisarchitect zich op het aankleden van een woning.

Wat zijn de kosten?

Het inschakelen van een binnenhuisarchitect kost natuurlijk geld en de totale kosten van zo’n expert hangen af van verschillende aspecten. Zo hangt dit bijvoorbeeld af van de prijs per uur, zowel de technische als bouwkundige wijzigingen die men noodzakelijk acht en de werkzaamheden die de binnenhuisarchitect uit handen neemt. Om jou een zo goed mogelijk beeld te geven van de kosten die gepaard gaan met het inschakelen van een binnenhuisarchitect hebben we onderstaand een tabel geformuleerd:

Werkzaamheden

Gemiddelde kosten per ruimte (inclusief btw)

Toelichting

Volledig ontwerp (met bouwbegeleiding

Vanaf 7000 euro

De specialist zal ervoor zorgen dat het volledige ontwerp gemaakt wordt. Tevens begeleidt hij de vergunningsaanvraag en is er begeleiding tijdens de bouw.

Volledig ontwerp

Tussen de 1500 en 3000 euro

Het volledige ontwerp wordt gemaakt, ook wordt de vergunningsaanvraag begeleid.

Advies en schetsen

Tussen de 500 en 800 euro

Schakel je hier een binnenhuisarchitect voor in, dan denkt deze mee over je plannen en wordt het eerste ontwerp gerealiseerd.

Handige prijsvoorbeelden

Aan de hand van bovenstaande tabel hebben we een beeld proberen te schetsen van de kosten die komen kijken op het moment dat je een binnenhuisarchitect inschakelt. Mocht jij op zoek zijn naar specifieke voorbeelden, dan is het zeker een goed idee om onderstaande informatie eens goed door te nemen. Zo krijg je een nog beter beeld van wat zo’n specialist nou eigenlijk voor jou kan betekenen.

Vernieuwing van je interieur

Vernieuwing van je interieur kan gezien worden als het goedkoopste advies van een binnenhuisarchitect. Hierbij vertelt de expert jou hoe je meer uit je huidige interieur kunt halen. Op basis van jouw woonwensen zal er een schets gemaakt worden. Dit alles kost gemiddeld gezien tussen de 140 en 300 euro.

Een volledig ontwerp

Heb jij een nieuwe ruimte waar nog niks in staat en wil je een volledig ontwerp? Dan gaat dit je tussen de 600 en 2000 euro kosten. Je krijgt dan advies over hoe jij zoveel mogelijk uit de betreffende ruimte kunt halen op het gebied van uitstraling en sfeer. Vervolgens wordt er een ontwerp gemaakt, dit is in de meeste gevallen inclusief meubel tekeningen, plattegronden en 3D tekeningen.

Het totale plaatje

Het adviestraject over de uitbouw van je woning kunnen we zien als het totale plaatje. Men zorgt er dan voor dat je het volledige ontwerp krijgt met bouwbegeleiding. Ook zal de binnenhuisarchitect ervoor zorgen dat de vergunningsaanvraag gedaan wordt en doet de experts de begeleiding tijdens de bouw. Dit alles zal je tussen de 2500 en 7000 euro kosten.

Kosten besparen

Het inschakelen van een binnenhuisarchitect is dus zeker niet gratis. Mocht jij dit veel geld vinden en wil jij wat besparen op de kosten, dan zijn er gelukkig verschillende mogelijkheden. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om van tevoren goed te bepalen naar welke werkzaamheden jij nou eigenlijk op zoek bent. Wie weet zijn sommige werkzaamheden helemaal niet nodig omdat je dit prima zelf kunt. Ook is het aan te raden om van tevoren duidelijke prijzen af te spreken. Doe je dit niet, vraag de architect dan tijdens het proces regelmatig om een update van de geschatte kosten, zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan.

Wat ook verstandig is om te doen op het moment dat je niet teveel wilt betalen, is om meerdere offertes op te vragen. In de eerste plaats is het handig om meerdere specialisten te spreken omdat de kans hierdoor groter is dat je uitkomt bij een binnenhuisarchitect die echt begrijpt waar jij naar op zoek bent. De kans dat jij dan het interieur krijgt waar je naar op zoek bent wordt dan al snel een stuk groter. Ook is dit erg handig omdat je hierdoor een beter beeld krijgt van wat gebruikelijke prijzen zijn. Je hebt een beter beeld van de markt en de kans dat je te veel betaald daalt aanzienlijk.

Lees reviews

Wanneer je een binnenhuisarchitect in wilt schakelen raden we het altijd aan om eerst de reviews op het internet goed door te nemen. Ben jij op basis van de website en een gesprek enthousiast geworden over een bepaalde partij? Zorg er dan ook nog even voor dat je reviews leest. Dankzij reviews kan je leren van ervaringen van andere mensen. Op deze manier kom je er al snel achter of een partij daadwerkelijk zo goed is. Kom je veel positieve reviews tegen? Dan is het tijd om aan de slag te gaan, tijd voor een verbeterd interieur dus!

Dak laten repareren of vervangen